Description
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką – najlepsze ciasto na świecie w wersji trochę innej niż tradycyjny, ale także pyszne😋 Przepis ? Proszę bardzo 😎
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką
czas przygotowania: 120 minut | kalorie: ok. 182 kcal / 100g | dieta: bez glutenu, niskokaloryczna
Składniki:
Spód:
- 150 g mąki kokosowej
- 3 żółtka
- 20 g oleju kokosowego
- 120 g mleka kokosowego
- 50 g wiórków kokosowych
- 45 g syropu klonowego
- stewia
Sernik:
- 500 g sera President z wiaderka
- 6 jajek (białka i żółtka oddzielnie)
- 390 g jogurtu naturalnego gestego
- 100 g budyniu śmietankowego bez cukru Delecta
- 90 g miodu
- miarka odżywki białkowej
Dodatkowo:
- 400 g brzoskwiń (świeżych lub z puszki)
- 5 białek
Wykonanie:
- Spód: wszystkie składniki zagniatamy, konsystencja ma być taka jak na ciasto kruche. 1/4 ciasta formujemy w kulkę i wkładamy do zamrażalnika na 40 minut. Spód wykładamy do formy ( u mnie tortownica o średnicy 28 cm ). Podpiekamy 5 min.
- Sernik: wszystkie składniki oprócz białek miksujemy, dodajemy stopniowo ubite na sztywną pianę białka. Wykładamy na spód. Na masie serowej układamy pokrojone w paski brzoskwinie, ubijamy białka ze stewią lub ksylitolem i wykładamy na brzoskwinie, posypujemy ciastem wyjętym z zamrażarki i starym na tarce, to będzie nasza kruszonka.
- Pieczemy około 1h 40 minut, najpierw 30 minut w 170 stopniach, a potem w 190.
SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI
Details
- Listing categories fit słodycze / niskokaloryczna / bez cukru / zdrowe jedzenie / fit serniki / bez glutenu
Dodaj opinię