Site icon PolandGetFit

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką


Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką – najlepsze ciasto na świecie w wersji trochę innej niż tradycyjny, ale także pyszne😋 Przepis ? Proszę bardzo 😎

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką

czas przygotowania: 120 minut | kalorie: ok. 182 kcal / 100g  | dieta: bez glutenu, niskokaloryczna

Składniki:

Spód:

Sernik:

Dodatkowo:

Wykonanie:

  1. Spód: wszystkie składniki zagniatamy, konsystencja ma być taka jak na ciasto kruche. 1/4 ciasta formujemy w kulkę i wkładamy do zamrażalnika na 40 minut. Spód wykładamy do formy ( u mnie tortownica o średnicy 28 cm ). Podpiekamy 5 min.
  2. Sernik: wszystkie składniki oprócz białek miksujemy, dodajemy stopniowo ubite na sztywną pianę białka. Wykładamy na spód. Na masie serowej układamy pokrojone w paski brzoskwinie, ubijamy białka ze stewią lub ksylitolem i wykładamy na brzoskwinie, posypujemy ciastem wyjętym z zamrażarki i starym na tarce, to będzie nasza kruszonka.
  3. Pieczemy około 1h 40 minut, najpierw 30 minut w 170 stopniach, a potem w 190.


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Exit mobile version