Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem


Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem na bazie biszkoptu ze szpinakiem idealnie nadaje się do fit lunchboxa. Smacznego!

Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem

Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem

czas przygotowania: 30 minut | kalorie: ok. 115 kcal /100g  | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna

Składniki:

Biszkopt szpinakowy:

– 3 jajka
-200g mrożonego szpinaku
-3 łyżki mąki ryżowej
-3 łyżki mleka roślinnego
-sól, pieprz

Dodatki:

– serek kozi do smarowania
plastry wędzonego łososia

Wykonanie:

  1. Biszkopt: szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy żółtka, mąkę, mleko i przyprawy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą szpinakową. Ciasto wylewamy na prostokątną formę wyłożoną papierem i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Gorący biszkopt zawijamy w rulon i odkładamy do wystudzenia.
  2. Dodatki: smarujemy serkiem, układamy łososia i ponownie zawijamy. Przechowujemy w lodówce.

SPRAWDŹ INNE FIT LUNCH

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.