Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem
Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem na bazie biszkoptu ze szpinakiem idealnie nadaje się do fit lunchboxa. Smacznego!
Rolada szpinakowa z kozim serem i łososiem
czas przygotowania: 30 minut | kalorie: ok. 115 kcal /100g | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna
Składniki:
Biszkopt szpinakowy:
– 3 jajka
-200g mrożonego szpinaku
-3 łyżki mąki ryżowej
-3 łyżki mleka roślinnego
-sól, pieprz
Dodatki:
– serek kozi do smarowania
– plastry wędzonego łososia
Wykonanie:
- Biszkopt: szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy żółtka, mąkę, mleko i przyprawy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą szpinakową. Ciasto wylewamy na prostokątną formę wyłożoną papierem i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Gorący biszkopt zawijamy w rulon i odkładamy do wystudzenia.
- Dodatki: smarujemy serkiem, układamy łososia i ponownie zawijamy. Przechowujemy w lodówce.