No bake Oreo Chessecake Verified

No bake Oreo Chessecake


No bake Oreo chessecake ❤ Kolejne genialne ciasto – kojarzycie smak mrożonych danonków? To połączcie to z Oreo  😍. Przepis poniżej i na blogu msfobiablog.wordpress.com

No bake Oreo Chessecake

No bake Oreo Chessecake

czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 200 kcal / porcja | dieta: niskokaloryczna

Składniki na 6 porcji:

Spód:

  • 15 Oreo
  • 4 łyżki masła (lub oleju kokosowego)

Nadzienie:

  • 250 g chudego twarożku
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki ksylitolu/erytrytolu
  • 6 Oreo

Wykonanie:

  1. Kruszymy ciasteczka i mieszamy z roztopionym masłem, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta, możecie dodać trochę słodzika (najlepiej próbować w trakcie robienia). Spód przekładamy do foremki (pozostawiamy trochę ciasta do dekoracji) i odstawiamy do lodówki na czas robienia kremu.
  2. Łączymy resztę składników (z wyjątkiem oreo) za pomocą blendera i przelewamy na spód. Wciskamy w krem przepołowione na pół Oreo i posypujemy resztą ciasta. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę, wyjmujemy do lodówki z 30 minut przed podaniem.

No bake Oreo Chessecake


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.