No bake Oreo Chessecake
No bake Oreo chessecake ❤ Kolejne genialne ciasto – kojarzycie smak mrożonych danonków? To połączcie to z Oreo 😍. Przepis poniżej i na blogu msfobiablog.wordpress.com
No bake Oreo Chessecake
czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 200 kcal / porcja | dieta: niskokaloryczna
Składniki na 6 porcji:
Spód:
- 15 Oreo
- 4 łyżki masła (lub oleju kokosowego)
Nadzienie:
- 250 g chudego twarożku
- 180 g jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki ksylitolu/erytrytolu
- 6 Oreo
Wykonanie:
- Kruszymy ciasteczka i mieszamy z roztopionym masłem, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta, możecie dodać trochę słodzika (najlepiej próbować w trakcie robienia). Spód przekładamy do foremki (pozostawiamy trochę ciasta do dekoracji) i odstawiamy do lodówki na czas robienia kremu.
- Łączymy resztę składników (z wyjątkiem oreo) za pomocą blendera i przelewamy na spód. Wciskamy w krem przepołowione na pół Oreo i posypujemy resztą ciasta. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę, wyjmujemy do lodówki z 30 minut przed podaniem.