Site icon PolandGetFit

Wegański sernik Tiramisu

Wegański sernik Tiramisu


Wegański sernik Tiramisu –  👌❤☕ kocham wszystko, co zawiera chociaż szczyptę espresso. Połączenie orzechów włoskich i nerkowca z daktylami i kawą. Nieeebo 😇

Wegański sernik Tiramisu

czas przygotowania: 30 minut + 6h chłodzenia | kalorie: ok. 430 kcal / 100 g  | dieta: bez cukru, bez laktozy, bez glutenu, wegańska, wegetariańska

Składniki na okrągłą formę ok. 15 cm:

Spód:
Warstwa czekoladowego musu:
Warstwa białego kremu:
Dekoracja:

Wykonanie:

  1. Rozpuść olej kokosowy, z daktyli usuń pestki. Możesz użyć suszonych i moczonych we wrzątku ok. 15 minut, ale świeże są zdecydwoanie lepsze i wpływają na smak ciasta. Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na dość gładką masę. Umieść warstwę na dnie formy, dociśnij i wyrównaj. Włóż formę do zamrażalnika na czas przygotowywania musu czekoladowego.
  2. Zblenduj składniki na mus czekoladowy do bardzo gładką masę. Wyjmij spód z zamrażalnika i umieść na nim mus czekoladowy. Upuść lekko formę na blat, aby wyrównać warstwę i pozbyć się powietrza. Umieść formę ponownie w zamrażalce na czas wykonywania kolejnego kroku.
  3. Zblenduj składniki na krem na gładką masę. Wyjmij formę z zamrażalki i rozsmaruj krem na czekoladowej warstwie. Zrób to ostrożnie, aby nie naruszyć czekoladowej warstwy nie dopuszczając do ich pomieszania. Wygładź powierzchnię kremu. Umieść całość w lodówce na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc.
  4. Przed podaniem posyp kakao lub espresso oraz surowymi ziarnami kakaowca. Przechowuj w lodówce.

Wskazówki:


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Exit mobile version