Description
Tarta z dyni i tofu
Tarta z dyni i tofu – praktycznie bez pieczenia. Jedynym składnikiem, który znalazł się w piekarniku była dynia. Przepis dziecinnie łatwy 👶
Tarta z dyni i tofu
czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie| kalorie: ok. 125 kcal / 100 g | dieta: bez cukru, bez laktozy, bez glutenu, wegańska, niskokaloryczna
Składniki:
Spód:
– 150g płatków owsianych
– 2 banany
– 100g namoczonych daktyli
Krem:
– 600g upieczonej dyni
– 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego
– przyprawa korzenna
– kostka tofu
– 2 łyżki miodu
Wykonanie:
- Banany i odsączone daktyle blendujemy. Dodajmy płatki owsiane, mieszamy ręką i formujemy spód tarty. Wstawiamy do zamrażarki na 20 minut.
- Następnie dokładnie blendujemy składniki wchodzące w skład kremu i tak powstałą masę wylewamy na spód.
- Ciasto posypałam liofilizowanym mango i żurawiną. Najlepiej, żeby powstało kilka godzin przed konsumpcją w lodówce. Smacznego 😘
SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI
Details
- Listing categories bez cukru / fit tarty / bez glutenu / bez laktozy / fit słodycze / dla wegan / dla wegetarian / niskokaloryczna
Dodaj opinię