Sernik na zimno z galaretką malinową na daktylowym spodzie Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Sernik na zimno z galaretką malinową na daktylowym spodzie


Sernik na zimno z galaretką malinową na daktylowym spodzie na ostatnie, letnie upały.

Sernik na zimno z galaretką malinową na daktylowym spodzie

Sernik na zimno z galaretką malinową na daktylowym spodzie

czas przygotowania:30 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 116kcal /100g  | dieta: niskokaloryczna

Składniki:

Spód:
– 100g płatków owsianych
– 150g daktyli
– 20g kakao
– 30g masła 
lub oleju kokosowego

Biała masa:
– 500 g serka twarogowego Emilki 0%
– 20g żelatyny
– słodzik – wg uznania
– aromat waniliowy – wg uznania
– 200 ml wody

Galaretka:
– 400g malin
– 20g żelatyny
-100 ml wody
– słodzik – wg uznania

Wykonanie:

  1. Spód: daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Płatki owsiane mielimy na mąkę. Daktyle odsączamy i miksujemy. Wszystkie składniki na spód mieszamy w misce. Masę wykładamy na dno formy. Wstawiamy do lodówki.
  2. Biała masa: żelatynę zalewamy wrzątkiem (200ml). Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. W misce mieszamy serek Emilki z aromatem i słodzikiem. Mieszamy masę z żelatyną i wykładamy na spód.
  3. Galaretka: gdy masa stężeje, przygotowujemy galaretkę. Żelatynę zalewamy wrzątkiem (100ml). Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Maliny blendujemy i mieszamy z żelatyną i słodzikiem. Galaretkę wylewamy na białą masę i kolejny raz wstawiamy do lodówki do stężenia.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.