Sernik malinowy na spodzie owsiano-bananowym z polewą czekoladową Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Sernik malinowy na spodzie owsiano-bananowym z polewą czekoladową


Sernik malinowy na spodzie owsiano-bananowym z polewą czekoladową

czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie | kalorie: 152 kcal /100g  | dieta: bez cukru, bez glutenu, niskokaloryczna

Składniki:

Spód:
Płatki owsiane – 200g
Banan – 200g
Kakao – 20g
Masło 82% – 20g
Słodzik – wg uznania

Masa:
Twaróg sernikowy – 400g
Maliny – 400g
Żelatyna – 20g
Woda (wrzątek) – 150ml
Słodzik – wg uznania

Polewa:
Czekolada gorzka/mleczna – 50g
Masło 82% – 20g

Wykonanie:

  1. Spód: w misce blendujemy płatki, banana, słodzik, kakao i rozpuszczone masło.Masę wykładamy do formy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania góry.
  2. Masa: żelatynę zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia.Twaróg miksujemy z malinami i słodzikiem. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy. Przelewamy na schłodzony spód. Chowamy do lodówki do stężenia.
  3. Polewa: po stężeniu dekorujemy polewą przygotowaną ze zmieszanej rozpuszczonej czekolady i masła.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.