Description
Sałatka owocowo-orzechowa bulgur z serem pleśniowym
Sałatka owocowo-orzechowa bulgur z serem pleśniowym – finałowa i zwycięska satałka z bitwy SeeBloggers. Podczas konkursu jako dodatek do dania z kurczaka, ale równie dobrze może funkcjonować jako samodzielne danie.
Sałatka owocowo-orzechowa bulgur z serem pleśniowym i sosem truflowym
czas przygotowania: 30 minut | kalorie: ok. 230 kcal /100g | dieta: niskokaloryczna, wegetariańska
Składniki:
Sałatka:
– 100 g kaszy bulgur
– 1 awokado
– 2 garście borówki
– garść żurawiny
– garść orzechów włoskich
– 40 g sera pleśniowego blue
– mięta
– pieprz, sól, słodka papryka
Cytrusowy sos:
– sok z limonki
– sok z pomarańczy
– oliwa z oliwek
– sos balsamiczny
– miód
Wykonanie:
- Kaszę bulgur wsypujemy do garnka i prażymy przez minutę następnie zalewamy wodą i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,
- Kroimy awokado oraz ser pleśniowy, prażymy orzechy włoskie. Odcedzamy kaszę i łączymy ze wszystkimi składnikami.
- Robimy cytrusowy sos mieszając jego wszystkie składniki i polewamy nim sałatkę.
SPRAWDŹ INNE FIT PRZEPISY
Details
- Listing categories fit lunch / dla wegetarian / niskokaloryczna
Dodaj opinię