Mrożony baton a’la Snickers Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Mrożony baton a’la Snickers


Mrożony baton a’la Snickers smakuje prawie jak tuzin najlepszych czekolad, przypomina w smaku połączenie popularnego batona “snickers” i nutelli… Prawie, bo jednak z kilka metrów nad niebem lepiej 😉 Po zamrożeniu wychodzi coś niesamowitego – SUPER BATON! Ponieważ naładowany jest dosłownie samymi super składnikami i nie zawiera żadnych sztucznych i niepotrzebnych dodatków. Nie zawiera fałszywego cukru, ani glutenu. Jest jak niespełnione marzenie o legalnej słodkości, która wreszcie nadeszła! Smak raju… Ale uprzedzam, bo przed mrożeniem istnieje ryzyko, że Wam może zasmakować i zamiast mrożonego batona będziecie mieli podstępnie słodki mus 😉

Mrożony baton a'la Snickers

Mrożony baton a’la Snickers

czas przygotowania: 30 minut + mrożenie | kalorie: ok. 498 kcal /100g  | dieta: wegetariańska, wegańska, bezglutenowa

Składniki na formę 23x24x4 cm:

  • 3 szklanki nasion / orzechów: 125 g słonecznika, 125 g orzechów ziemnych, 125 g orzechów laskowych
  • 250 g masła orzechowego: 125 g migdałowego, 125 g z orzechów ziemnych
  • 150 g syropu klonowego
  • 10 g cynamonu
  • 60 g oleju kokosowego nierafinowanego
  • pasta daktylowa: 230 g suszonych daktyli, 2 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki karobu

Wykonanie:

  1. Daktyle zalej wodą minimalnie, tak aby je zakrywała, na około 15 minut. Następnie zblenduj z kakao i karobem.
  2. Powstały mus przelej do dużej miski i dodaj pozostałe składniki: orzechy/nasiona, masło/a orzechowe, cynamon, syrop klonowy i olej kokosowy.
  3. Wymieszaj dokładnie wszystko i przelej do formy sylikonowej. Grubość powinna być około 2-2,5 cm.
  4. Całość włóż do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Przed mrożeniem postaraj się nie zjeść wszystkiego !!! 😀

Mrożony baton a'la Snickers


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.