Mini serniczki z brzoskwiniami Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Mini serniczki z brzoskwiniami


Mini serniczki z brzoskwiniami – na spodzie z płatków owsianych, z dodatkiem amarantusa, słodzone ksylitolem. Wyglądają przepięknie, są proste i szybkie, a dodatek brzoskwiń sprawia, że nikt się im nie oprze :).

Mini serniczki z brzoskwiniami

Mini serniczki z brzoskwiniami

czas przygotowania: 20 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 194 kcal / 100g  | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna

Składniki:

Spód:
– 8 łyżek płatków owsianych
– 3 łyżki amarantusa
– 2 łyżki masła
– słodzidło ( ja dałam trochę syropu zero kalorii o smaku karmelowym – możecie zastąpić kilkoma daktylami)

Masa twarogowa:
– 250 g twarogu
– 1 budyń waniliowy
– 5 łyżek ksylitolu
– 1/2 szklanki mleka
– skórka otarta z połówki cytryny
– 2,5 łyżeczki żelatyny

Dekoracja:
– 2 brzoskwinie

Wykonanie:

  1. Spód: płatki owsiane zmiksować z daktylami bądź syropem. Dodać amarantus i roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć spód do foremek.
  2. Masa twarogowa: twaróg zmiksować z budyniem, ksylitolem, mlekiem i skórką z cytryny. Żelatynę wymieszać z odrobiną zimnej wody i odstawić na ok. 5 min. Po tym czasie podgrzać delikatnie w mikrofali (nie gotować). Dodać żelatynę do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Wylać naszą masę do foremek. Udekorować brzoskwiniami i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.