Jaglane Brownie


Jaglane Brownie z dodatkiem odżywki białkowej (opcjonalnie) mocno czekoladowe

Jaglane Brownie

 

Jaglane Brownie

czas przygotowania: 45 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 184 kcal / 100 g  | dieta: bez glutenu, niskokaloryczna, bez cukru

Składniki:

– 200 g kaszy jaglanej
– 50 g kakao 
– 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
– 70 g miodu lub 50 g ksylitolu/erytrytolu
– 60 g odżywki białkowej
– 200 ml chudego mleka 

Wykonanie:

  1. Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy w 400 ml wody.
  2. Do ugotowanej kaszy dodajemy żółtka, kakao, miód/słodziwo, odżywkę (opcjonalnie) i mleko. Wszystko dokładnie blendujemy.
  3. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do zmiksowanej masy.
  4. Całość przelewamy do tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200’C (góra – dół) na ok. 45 minut.

SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.