Cytrynowe ciasto z malinami na bazie mąki kokosowej Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Cytrynowe ciasto z malinami na bazie mąki kokosowej


Cytrynowe ciasto z malinami na bazie mąki kokosowej 💕 Delikatne i mocno wilgotne, smakiem przypomina mi sernik.

Cytrynowe ciasto z malinami na bazie mąki kokosowej

czas przygotowania: 60 minut  | kalorie: ok. 177 kcal/100g | dieta: bezglutenowa, bez cukru, wegetariańska

Składniki:

4 jajka
– 1 szklanka mleka kokosowego (użyłam domowego z wiórek)
– 3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego – roztopionego
– 3 łyżki musu jabłkowego
– skórka i sok z 1 cytryny
– 100g mąki kokosowej
– 5 łyżek cukru kokosowego
– szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– szklanka malin

Wykonanie:

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i cukier kokosowy, miksujemy.
  2. Najpierw dodajemy mokre składniki: mleko, olej, sok i skórka z cytryny, następnie przesiewamy mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia i solą. Delikatnie mieszamy. Dorzucamy maliny.
  3. Masę przekładamy do formy (moja 12×21) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w 175/180 stopniach C. Ciasto kroimy dopiero jak wystygnie.

 SPRAWDŹ INNE FIT DESERY

tarta jaglana z granatemfit kopiec kretaJaglany Snickersfit lionCiasto owsiano-daktylowe

 

 

 

 

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.