Batony z bananem i masłem orzechowym na kokosowym biszkopcie Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Batony z bananem i masłem orzechowym na kokosowym biszkopcie


Batony z bananem i masłem orzechowym na kokosowym biszkopcie to pomysł na kolejny deser👅 Wbrew pozorom, nie ma przy nim dużo pracy, trzeba tylko upiec spód, a reszta warstw to raz dwa i zrobione😂👅 Pomysł na deser podsunęła mi tym razem moja mama, mieliśmy tyle bananów do wykorzystania, to powstało to cudo 💘

Batony z bananem i masłem orzechowym na kokosowym biszkopcie

Batony z bananem i masłem orzechowym na kokosowym biszkopcie

czas przygotowania: 40 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 165 kcal /batonik  | dieta: bez cukru, niskokaloryczna, wegetariańska

Składniki na około 10 batoników:

Spód:

– 4 jajka
– 2 łyżki ksylitolu
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 4 łyżki mąki kokosowej

Dodatkowo:

– masło orzechowe
– 3 banany
– gorzka czekolada
– 2 łyżki oleju kokosowego
– drobno pokruszone orzechy włoskie

Wykonanie:

  1. Spód: białka ubijamy z ksylitolem i dodajemy do reszty składników. Wykładamy do keksówki lub do małej kwadratowej formy. Pieczemy około 25 min w 180 stopniach. Kroimy ciasto na kawałki-batoniki.
  2. Smarujemy każdy masłem orzechowym👅, a na wierzch kładziemy połówkę banana🍌
  3. Polewa: rozpuszczamy gorzką czekoladę🍫 z 2 łyżkami oleju kokosowego i obtaczamy w niej batoniki.  Wierzch posypujemy orzechami włoskimi. Chłodzimy w lodówce.

SPRAWDŹ POZOSTAŁE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.