Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami


Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami – nareszcie nie trzeba spożywać chemicznej mieszanki cukru, tłuszczu kakaowego i lecytyny. Oszczędzamy zdrowie i nieco kalorii – oryginał znanej marki to 564 kcal w 100 g, wersja domowa ok 400 kcal.

Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami

Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami 🍫😍

czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 400 kcal / 100 g  | dieta: wegańska, wegetariańska, bez glutenu, bez cukru

Składniki:

– 25g masła kakaowego
– 15 g pudru z ksylitolu
– 35g mleka kokosowego w proszku
– aromat waniliowy

– ulubione dodatki

Wykonanie:

  1. Masło kakaowe roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
  2. Dodajemy puder z ksylitolu, mleko w proszku, aromat i mieszamy.
  3. Wylewamy do dowolnej foremki i posypujemy ulubionymi dodatkami. Chowamy do zamrażarki aż zrobi się twarda 😊

SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.