Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami
Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami – nareszcie nie trzeba spożywać chemicznej mieszanki cukru, tłuszczu kakaowego i lecytyny. Oszczędzamy zdrowie i nieco kalorii – oryginał znanej marki to 564 kcal w 100 g, wersja domowa ok 400 kcal.
Domowa biała czekolada z jagodami goji i migdałami 🍫😍
czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 400 kcal / 100 g | dieta: wegańska, wegetariańska, bez glutenu, bez cukru
Składniki:
– 25g masła kakaowego
– 15 g pudru z ksylitolu
– 35g mleka kokosowego w proszku
– aromat waniliowy
– ulubione dodatki
Wykonanie:
- Masło kakaowe roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
- Dodajemy puder z ksylitolu, mleko w proszku, aromat i mieszamy.
- Wylewamy do dowolnej foremki i posypujemy ulubionymi dodatkami. Chowamy do zamrażarki aż zrobi się twarda
😊