Sernik miętowy bez pieczenia Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Sernik miętowy bez pieczenia


Sernik miętowy bez pieczenia piękną pastelową zieleń zawdzięcza awokado, doprawiony naturalnym ekstraktem peppermint i surowymi ziarnami kakaowca, na mocno czekoladowym spodzie owsiano-migdałowym 😇🙊

Sernik miętowy bez pieczenia

Sernik miętowy bez pieczenia

czas przygotowania: 20 minut + chłodzenie| kalorie: ok. 213 kcal / 100 g | dieta:  bez cukru, wegańska, wegetariańska

Składniki:

Spód:

  • 150 g musli Bio Organic (z Lidla ;))
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • słodzik: erytrytol lub ksylitol – wedle uznania

Masa serowa:

  • 250 g ricotty lub serka twarogowego
  • 1 duże, dojrzałe awokado
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • słodzik wedle uznania
  • kilka kropek ekstraktu miętowego
  • łyżka, dwie surowego kakao

Polewa:

  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • słodzik według uznania
  • woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Wykonanie:

  • Spód: olej kokosowy roztapiamy, mieszamy wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy nią spód formy o średnicy 14 cm. Umieszczamy w zamrażalce na czas przygotowywania masy serowej.
  • Masa serowa: blendujemy wszystkie składniki. Na koniec dodajemy surowe kakao i mieszamy delikatnie. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Całość ponownie umieszczamy w lodówce na całą noc.
  • Polewa: rozpuszczamy wszystkie składniki i chwilę gotujemy. Polewamy ciasto i umieszczamy na około godzinę w lodówce.

Sernik miętowy bez pieczenia


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

 

 

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.