Description
Sernik miętowy bez pieczenia
Sernik miętowy bez pieczenia piękną pastelową zieleń zawdzięcza awokado, doprawiony naturalnym ekstraktem peppermint i surowymi ziarnami kakaowca, na mocno czekoladowym spodzie owsiano-migdałowym 😇🙊
Sernik miętowy bez pieczenia
czas przygotowania: 20 minut + chłodzenie| kalorie: ok. 213 kcal / 100 g | dieta: bez cukru, wegańska, wegetariańska
Składniki:
Spód:
- 150 g musli Bio Organic (z Lidla ;))
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka syropu klonowego
- słodzik: erytrytol lub ksylitol – wedle uznania
Masa serowa:
- 250 g ricotty lub serka twarogowego
- 1 duże, dojrzałe awokado
- 2-3 łyżki oleju kokosowego
- słodzik wedle uznania
- kilka kropek ekstraktu miętowego
- łyżka, dwie surowego kakao
Polewa:
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- słodzik według uznania
- woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Wykonanie:
- Spód: olej kokosowy roztapiamy, mieszamy wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy nią spód formy o średnicy 14 cm. Umieszczamy w zamrażalce na czas przygotowywania masy serowej.
- Masa serowa: blendujemy wszystkie składniki. Na koniec dodajemy surowe kakao i mieszamy delikatnie. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Całość ponownie umieszczamy w lodówce na całą noc.
- Polewa: rozpuszczamy wszystkie składniki i chwilę gotujemy. Polewamy ciasto i umieszczamy na około godzinę w lodówce.
SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI
Details
- Listing categories dla wegetarian / niskokaloryczna / bez cukru / fit serniki / fit słodycze / dla wegan
Dodaj opinię