Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką


Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką – najlepsze ciasto na świecie w wersji trochę innej niż tradycyjny, ale także pyszne😋 Przepis ? Proszę bardzo 😎

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką

czas przygotowania: 120 minut | kalorie: ok. 182 kcal / 100g  | dieta: bez glutenu, niskokaloryczna

Składniki:

Spód:

  • 150 g mąki kokosowej
  • 3 żółtka
  • 20 g oleju kokosowego
  • 120 g mleka kokosowego
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 45 g syropu klonowego
  • stewia

Sernik:

  • 500 g sera President z wiaderka
  • 6 jajek (białka i żółtka oddzielnie)
  • 390 g jogurtu naturalnego gestego
  • 100 g budyniu śmietankowego bez cukru Delecta
  • 90 g miodu
  • miarka odżywki białkowej

Dodatkowo:

  • 400 g brzoskwiń (świeżych lub z puszki)
  • 5 białek

Wykonanie:

  1. Spód: wszystkie składniki zagniatamy, konsystencja ma być taka jak na ciasto kruche. 1/4 ciasta formujemy w kulkę i wkładamy do zamrażalnika na 40 minut. Spód wykładamy do formy ( u mnie tortownica o średnicy 28 cm ). Podpiekamy 5 min.
  2. Sernik: wszystkie składniki oprócz białek miksujemy, dodajemy stopniowo ubite na sztywną pianę białka. Wykładamy na spód. Na masie serowej układamy pokrojone w paski brzoskwinie, ubijamy białka ze stewią lub ksylitolem i wykładamy na brzoskwinie, posypujemy ciastem wyjętym z zamrażarki i starym na tarce, to będzie nasza kruszonka.
  3. Pieczemy około 1h 40 minut, najpierw 30 minut w 170 stopniach, a potem w 190.

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.