Wegańskie Brownie
Wegańskie Brownie
Wegańskie Brownie
czas przygotowania: 45 minut | kalorie: ok. 453 kcal / 100 g | dieta: bez glutenu, bez cukru, bez laktozy
Składniki:
– 100g margaryny roślinnej
– 125g ksylitolu
– szczypta soli
– 2 łyżki wcześniej namoczonego we wrzątku siemienia lnianego
– 3 łyżki surowej czekolady w proszku (opcjonalnie kakao)
– 125g startych orzechów
– 110g mąki z cieciorki
– 50g koniaku
– 1 mała łyżka sody skropiona octem
Wykonanie:
- Włącz piekarnik aby się nagrzewał do 200-2500 C
- W misce wymieszaj przy pomocy blendera margarynę i ksylitol. Dodaj siemię lniane, czekoladę w proszku, orzechy i mąkę, koniak, sól. Wszystko dokładnie wymieszaj przy pomocy blendera. Dodaj sodę, skropioną octem.
- Przełóż ciasto do formy wysmarowanej olejem i wstaw do piekarnika na 25-35 min w zależności od tego jak płynny chcesz mieć środek. Podawać na ciepło z lodami.