Tarta z dyni i tofu


Tarta z dyni i tofu – praktycznie bez pieczenia. Jedynym składnikiem, który znalazł się w piekarniku była dynia. Przepis dziecinnie łatwy 👶

Tarta z dyni i tofu

Tarta z dyni i tofu

czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie| kalorie: ok. 125 kcal / 100 g  | dieta: bez cukru, bez laktozy, bez glutenu, wegańska, niskokaloryczna

Składniki:

Spód:
– 150g płatków owsianych
– 2 banany
– 100g namoczonych daktyli

Krem:
– 600g upieczonej dyni
– 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego
– przyprawa korzenna
– kostka tofu
– 2 łyżki miodu

Wykonanie:

  1. Banany i odsączone daktyle blendujemy. Dodajmy płatki owsiane, mieszamy ręką i formujemy spód tarty. Wstawiamy do zamrażarki na 20 minut.
  2. Następnie dokładnie blendujemy składniki wchodzące w skład kremu i tak powstałą masę wylewamy na spód.
  3. Ciasto posypałam liofilizowanym mango i żurawiną. Najlepiej, żeby powstało kilka godzin przed konsumpcją w lodówce. Smacznego 😘

SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.