Description
Sernik kokosowo – czekoladowy z polewą czekoladową na zimno
Sernik kokosowo – czekoladowy z polewą czekoladową na zimno
czas przygotowania: 45 minut + chłodzenie | kalorie: ok. 155 kcal /100g | dieta: bez cukru, niskokaloryczna
Składniki:
Warstwa kokosowa:
– 60 g wiórków kokosowych
– 400g chudego twarogu
– 200g serka Emilki 0% (lub jakiś inny naturalny 0% tł)
– 40g odżywki białkowej kokosowej (lub białej czekolady)
– 20g żelatyny
– 140 ml wody
– słodzik – wg uznania
Warstwa czekoladowa:
– 200g serka Emilki 0% (lub jakiś inny naturalny 0% tł)
– 30g oleju kokosowego
– 20g kakao
– 5g żelatyny
– 80 ml wody
– słodzik – wg uznania
Polewa:
– 50g czekolady deserowej/gorzkiej
– 10 ml mleka 1,5%
– 10g masła extra 82%
– słodzik – wg uznania
Wykonanie:
- Warstwa kokosowa: wiórki kokosowe zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy żelatynę rozpuszczając ją w 140ml wrzątku. Z wiórków odlewamy nadmiar wody i blendujemy razem z twarogiem, serkiem, odżywką i słodzikiem. Następnie masę łączmy z żelatyną i wykładamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
- Warstwa czekoladowa: rozpuszczamy żelatynę w 80ml wrzątku. Następnie mieszamy serek, kakao, słodzik i rozpuszczony olej kokosowy. Łączymy z żelatyną i wylewamy na kokosową warstwę. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
- Polewa: rozpuszczamy czekoladę, masło i łączymy razem z mlekiem i słodzikiem. Polewamy warstwę czekoladową.
SPRAWDŹ INNE FIT DESERY
Details
- Listing categories niskokaloryczna / bez cukru / fit serniki / fit słodycze
Contact
- E-mail lpk@wp.pl
- Website https://www.facebook.com/fitformaaa/
Dodaj opinię