Sernik Borówkowy na zimno Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Sernik Borówkowy na zimno


Sernik Borówkowy na zimno – Happiness is…cheesecake🍰 Mam nadzieję, że aktywnie i w dobrym humorze spędziliście ten weekend!🙈 Ja wczoraj imprezowałam💃🏼, a dzisiaj wręcz przeciwnie – rano 2h tenisa ziemnego🎾 a teraz wracam z basenu, gdzie przepłynęłam 81 długości w 57 minut💦 POBIŁAM swój rekord i jestem dumna😍 i jeszcze bardziej GŁODNA hahaha🤣🤤
Więc wracając do tematu sernika…😁 Kilka dni temu dałam się porwać fantazji i stworzyłam BORÓWKOWY SERNIK NA ZIMNO💙 wyszedł naprawdę pyszny! (chyba dlatego, że robiłam go z miłości – taka niespodzianka dla babci z okazji jej urodzin👵🏼🎂❤️) ciasto podbiło serca nie tylko babci i dziadka, ale również moich rodziców i siostry🙈🙈
Chrupiący, kakaowy spód🍫 kremowa masa z borówkami w środku🍨 i na wierzchu borówki polane gorzką czekoladą…czy to nie brzmi wspaniale?😱

Sernik Borówkowy na zimno

Sernik Borówkowy na zimno

czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie| kalorie: ok. 270 kcal / 1 porcja  | dieta: bez cukru, bez glutenu

Składniki na 8 porcji:

Spód:
– 100 g płatków owsianych (górskich)🌾
– 40 g wiórków kokosowych
– 40 g masła orzechowego 100%🥜
– 40 g dobrej jakości miodu/ksylitolu🍯
– 20 g oleju kokosowego
– 20 g gorzkiego kakao🍫

Masa serowa:
– 500 g sera twarogowego Emilki🥛 (lub innego chudego)
– 250 g świeżych borówek
– 70 g miodu/ksylitolu🍯
– 30 g żelatyny+ 200 ml wrzątku💧

Wierzch:
– 150 g borówek + czekolada 90%

Wykonanie:

  1. Spód: płatki owsiane PRAŻYMY NA PATELNI❗️Wszystkie składniki “bazowe” mieszamy w misce, wykładamy masą blachę i wstawiamy do lodówki.
  2. Masa: zalewamy żelatynę wrzątkiem i odstawiamy. Miksujemy serek z miodem, dodajemy żelatynę i wsypujemy borówki, wlewamy białą masę na “bazę” i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
  3. Wierzch: dekorujemy borówkami i czekoladą

SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.