Jagielnik z brzoskwiniami Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Jagielnik z brzoskwiniami


Jagielnik z brzoskwiniami – świetnie i niskokaloryczne ciasto do kawy, z kaszy jaglanej i mleka kokosowego

Jagielnik z brzoskwiniami

Jagielnik z brzoskwiniami

czas przygotowania: 75 minut | kalorie: ok. 191 kcal /100g  | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna

Składniki:

– 200g kaszy jaglanej
– 2 jajka

– 75g miodu
– 400 g mleczka kokosowego (stała część)
– 5g proszku do pieczenia
– 200 g brzoskwiń syropie

Wykonanie:

  1. Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie gotujemy w 400ml wody. Po ugotowaniu, jeszcze gorącą kaszę przesypujemy do miski i dodajemy jajka, mleczko kokosowe, miód i proszek do pieczenia. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy.
  2. Masę przelewamy do tortownicy (u mnie 21cm), dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180’C (góra – dół) na ok. 70 min.
  3. Po upieczeniu ciasto musi odstać do całkowitego wystygnięcia

SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.