Site icon PolandGetFit

Fit tarta czekoladowa z kremem kokosowym, truskawkami i gorzką czekoladą

Fit tarta kokos truskawki

Fit tarta czekoladowa z kremem kokosowym, truskawkami i gorzką czekoladą


Fit tarta czekoladowa z kremem kokosowym, truskawkami i gorzką czekoladą

czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie | kalorie: 206 kcal /100g  | dieta: bez cukru, bez glutenu, niskokaloryczna

Składniki:

Spód:
Daktyle – 150g
Czekolada gorzka – 100g
Masło 82% – 30g
Amarantus ekspandowany – 50g

Krem kokosowy:
Mleczko kokosowe (stała część) – 200g
Serek Emilki 0% – 200g
Odżywka białkowa – 50g
Żelatyna – 10g
Woda – 50ml

Dodatkowo:
Truskawki – 250g
Czekolada gorzka – 30g

Wykonanie:

Dzień wcześniej chłodzimy mleczko kokosowe w lodówce

  1. Spód: daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie daktyle odsączamy i miksujemy z masłem i rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodajemy amarantus i wszystko mieszamy.Wykładamy dno formy na tartę (u mnie 23cm) i chowamy do lodówki.
  2. Żelatynę zalewamy 50ml wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia. Mleczko kokosowe (stała część) miksujemy z serkiem, odżywką (można pominąć, tylko trzeba czymś dosłodzić) i żelatyną. Wylewamy na schłodzony spód.
  3. Przybranie: jak masa stężeje, dekorujemy truskawkami i rozpuszczoną czekoladą.

Exit mobile version