Site icon PolandGetFit

Fit Ciasto Marchewkowe z kremem waniliowym i migdałami

Fit Ciasto Marchewkowe z kremem waniliowym i migdałami


Fit Ciasto Marchewkowe z kremem waniliowym i migdałami – Jedno z tych ciast, które nigdy mi się nie znudzi 😁 W 100 g ciasta jest zaledwie ok. 170 kcal 👍

Fit Ciasto Marchewkowe z kremem waniliowym i migdałami

czas przygotowania: 60 minut | kalorie: ok. 185 kcal / 100 g  | dieta: bez cukru, bez glutenu, niskokaloryczna

Składniki:

Ciasto:

Krem:

Wykonanie:

  1. Ciasto: obieramy marchewkę i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Płatki owsiane mielimy na mąkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie do białek dodajemy żółtka i mieszamy, aż się połączą. Partiami wrzucamy marchew i mieszamy. Zmielone płatki wrzucamy stopniowo mieszając. Dodajemy cynamon, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Orzechy włoskie kruszymy na drobne kawałki. Ja wrzuciłem do foliowej torebki i rozdrobniłem tłuczkiem do mięsa. Po rozdrobnieniu dodajemy do marchewkowej masy. Następnie dodajemy olej i miód. Można dodać jeszcze trochę słodziku w płynie.
  2. Przekładamy do formy spryskanej olejem 0 kcal (ew. wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200’C (termoobieg) na ok. 40-45 minut.
  3. Krem: Po upieczeniu, wyjmujemy do ostygnięcia. Następnie smarujemy serkiem zmieszanym z aromatem i słodzikem. Dekorujemy płatkami migdałów.

 


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Exit mobile version