Site icon PolandGetFit

Ciasto cytrynowe z białej fasoli

Ciasto cytrynowe z białej fasoli


Ciasto cytrynowe z białej fasoli – superproste i szybkie ciasto – babka cytrynowa z białej fasoli. Świetna alternatywa babki Wielkanocnej lub po prostu, kiedy macie ochotę na coś słodkiego, a macie mało czasu na przygotowanie, ponieważ jakiś maluch przykleił się Wam do nogi :))) – polecam wypróbować ten przepis

Ciasto cytrynowe z białej fasoli

czas przygotowania: 15 minut + pieczenie | kalorie: ok. 162 kcal / 100 g  | dieta: bez cukru, bez laktozy, niskokaloryczna

Składniki:

Wykonanie:

  1. Fasolę dokładnie płuczemy i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładką masę.
  2. Ciasto wylewamy do okrągłej formy (max.21 cm) i pieczemy w 180 stopniach, ok. 30-40 minut. 
  3. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy pudrem z ksylitolu lub tagatozy. 

SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Exit mobile version