Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫 Verified

0 / 5
Dodaj do ulubionych Porównaj Print

Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫


Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫  z mieszanki mąk owsianej i ryżowej z dodatkiem cukru kokosowego idealne do kawy

Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫

Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫

czas przygotowania: 75 minut | kalorie: ok. 230 kcal /100g  | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna

Składniki:

– 4 banany
– 2 jajka
– 65g mąki owsianej
– 65g mąki ryżowej
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– szczypta sody
– 5 łyżek kakao
– 4 łyżki oleju kokosowego rafinowanego-roztopionego
– wanilia
– 2 łyżki cukru kokosowego*
– 75g gorzkiej czekolady 70%

Wykonanie:

1 Ciasto: banany blendujemy razem z jajkami. Dodajemy olej kokosowy i wanilię, następnie wszystkie suche składniki i mieszamy. Gorzką czekoladę siekamy i wrzucamy do masy. Całość przelewamy do formy (21x9cm) wyłożonej papierem i pieczemy 1h w 175 stopniach.

*w przypadku niezbyt dojrzałych bananów, dodajemy trochę cukru


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.