Description
Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫
Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫 z mieszanki mąk owsianej i ryżowej z dodatkiem cukru kokosowego idealne do kawy
Ciasto bananowo-czekoladowe 🍌🍫
czas przygotowania: 75 minut | kalorie: ok. 230 kcal /100g | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna
Składniki:
– 4 banany
– 2 jajka
– 65g mąki owsianej
– 65g mąki ryżowej
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– szczypta sody
– 5 łyżek kakao
– 4 łyżki oleju kokosowego rafinowanego-roztopionego
– wanilia
– 2 łyżki cukru kokosowego*
– 75g gorzkiej czekolady 70%
Wykonanie:
1 Ciasto: banany blendujemy razem z jajkami. Dodajemy olej kokosowy i wanilię, następnie wszystkie suche składniki i mieszamy. Gorzką czekoladę siekamy i wrzucamy do masy. Całość przelewamy do formy (21x9cm) wyłożonej papierem i pieczemy 1h w 175 stopniach.
*w przypadku niezbyt dojrzałych bananów, dodajemy trochę cukru
SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI
Details
- Listing categories pozostałe / fit słodycze / niskokaloryczna
Dodaj opinię