Brownie z buraka


Brownie z buraka – przepis na super ciacho 😍 BROWNIE Z BURAKA! Nie znacie? To zróbcie je koniecznie! Jest rewelacyjne i mega szybkie (jeśli nie liczymy czasu gotowania buraka😂)

Brownie z buraka

Brownie z buraka

czas przygotowania: 100 minut | kalorie: ok. 227 kcal  / 100g  | dieta: bez laktozy, bez glutenu, niskokaloryczna

Składniki:

Ciasto:
– 1 duży ugotowany burak (obrany i pokrojony w kostkę)
– 3 łyżeczki miodu
– 3 łyżeczki oleju kokosowego
– 2 jajka
– 1 miarka odżywki białkowej
– 115 g mąki owsianej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– banan
– 3 czubate łyżki kakao

Polewa:
– olej kokosowy nierafinowany
– kakao
– mleko kokosowe

Wykonanie:

  1. Ciasto: wszystko ze sobą blendujemy, pieczemy 50 – 60 minut w temperaturze 180 stopni i tyle, wychodzi przepysznie wilgotne i mocno czekoladowe
  2. Polewa: olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko kokosowe i mieszając kakao. Polewa powinna być płynna, mieć jednolitą konsystencję (jeżeli dacie za dużo oleju należy dolać mleka).

Brownie z buraka


SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.