Description
Jagielnik z brzoskwiniami
Jagielnik z brzoskwiniami – świetnie i niskokaloryczne ciasto do kawy, z kaszy jaglanej i mleka kokosowego
Jagielnik z brzoskwiniami
czas przygotowania: 75 minut | kalorie: ok. 191 kcal /100g | dieta: bez glutenu, bez cukru, niskokaloryczna
Składniki:
– 200g kaszy jaglanej
– 2 jajka
– 75g miodu
– 400 g mleczka kokosowego (stała część)
– 5g proszku do pieczenia
– 200 g brzoskwiń syropie
Wykonanie:
- Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie gotujemy w 400ml wody. Po ugotowaniu, jeszcze gorącą kaszę przesypujemy do miski i dodajemy jajka, mleczko kokosowe, miód i proszek do pieczenia. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy.
- Masę przelewamy do tortownicy (u mnie 21cm), dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180’C (góra – dół) na ok. 70 min.
- Po upieczeniu ciasto musi odstać do całkowitego wystygnięcia
SPRAWDŹ INNE FIT SŁODKOŚCI
Details
- Listing categories dla wegetarian / niskokaloryczna / bez cukru / z kaszy jaglanej / fit słodycze
Dodaj opinię